Weerbaar communiceren voor pubers

Voor pubers zijn er niet zoveel leuke en uitdagende trainingen beschikbaar. En toch zijn er veel vragen op het gebied van emoties en gedrag bij pubers. De ene puber is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen. En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom. Pubers worden veel gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen pubers te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in een situatie. Trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de puber is en wat zijn diepste behoefte is. De training weerbaar communiceren, begint bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan andere trainingen. Willen pubers meedoen aan trainingen dan moet het voor hen wel iets opleveren waar ze iets aan hebben in het dagelijks verkeer. En dat is precies wat deze training biedt.

Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop, maar het voordeel voor de puber in verschillende situaties.

Zowel voor thuis, op school, bij vrienden en eventueel voor het werk (bijbaantje) leert een puber hoe het op een elegante manier zijn zin kan krijgen met instandhouding van een goede relatie met de ander.

Leuke testjes, uitdagende werkvormen en een hoop plezier tijdens de lessen, dat is wat deze training biedt.

Het resultaat van de training:

  • Plezier door vaart in de lessen
  • Bewustwording en inzicht in de eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties
  • Ruimte om te oefenen met nieuwe gedragsmogelijkheden, zodat de puber zich prettiger voelt en aangenamer is voor zijn omgeving
  • Pubers ervaren dat er meer gedragsmogelijkheden zijn en dat zij hier zelf een keuze in hebben.

In 4 lessen leert je puber inzicht krijgen in wat hij/zij doet en hoe handig en verstandig dit eigenlijk is. De 4 belangrijkste levensgebieden zijn verwerkt in deze lessen. Want thuis, op school, bij vrienden en op het werk worden er verschillende vaardigheden gevraagd van een puber en zijn er verschillende belangen die gediend moeten worden.

Er achter komen hoe de puber voor zijn eigen belangen opkomt en dealt met de belangen van anderen is de rode draad.

Deze training kan op maat gemaakt worden vanaf groep 7/8 (pre-puber).

Praktisch: De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 ¼ uur (individueel) / 1 ½ uur (groep). De groepsgrootte is maximaal 4. Hierdoor is er voor iedere puber genoeg persoonlijke aandacht.