Veel ouders denken dat hun puber niet gemotiveerd is voor zijn/haar schoolwerk. Het tegendeel is echter waar. Motivatie zit vaak verstopt en pubers komen niet zomaar in actie. Drie zaken zijn belangrijk voor motivatie: autonomie, een gevoel van competentie en ver­bondenheid met anderen en de omgeving. In deze drie gebieden liggen de sleutels voor het verhogen van de motivatie. In deze workshop wordt gewerkt om grip te krijgen op motivatieproblemen, zodat taken ook werkelijk uitgevoerd gaan worden en inzicht ontstaat op belemmerende factoren.

Door middel van de starttest ontdekt je puber al snel waar het hapert met motivatie.

Je puber:

  • Leert hoe hij/zij grip krijgt op motivatie
  • Leert kiezen om iets wel of misschien ook iets niet te doen
  • Krijgt inzicht in welke vaardigheden hij/zij nodig heeft
  • Krijgt een aanzet tot het leren ontwikkelen van die vaardigheden
  • Leert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar taken en toekomst

Met als resultaat niet alleen meer motivatie voor leren, maar vooral het daarmee verhogen van de resultaten. Hij/zij gaat naar huis met een werkboek waarin genoteerd is waar het mis gaat, wat er gedaan gaat worden aan de oplossing en hoe dit gaat gebeuren.

De workshop is een aanvulling op de training ‘Ik Leer Leren’, en ook van dezelfde auteur, Tea Adema. De workshop kan heel goed los gevolgd worden, zonder de hele training, maar is ook een mooie aanvulling voor degenen die de training al gedaan hebben of in combinatie met de workshop Plannen en organiseren. Ik kan ook een aanbod op maat maken.

Praktisch: De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1 ½ uur en kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. De groepsgrootte is maximaal 4 pubers.